Servicekontoret stängt 20-26 maj
Dags att boka middag och boende på Landsmötet i Uppsala
Sex fantastiska böcker till fantastiska priser! Köp nu.
Nu kan du lyssna på Stora Boken som ljudbok. Läs mer här
Dela med dig av din berättelse. Den kan hjälpa någon.

Att göra service i FRIK

Hej! Jag heter Danielle och är alkoholist.

Jag har blivit tillfrågad om jag ville skriva lite om att göra service i FRIK (Förtroenderådets Informationskommitté). Det gör jag gärna!

FRIK består just nu av: mig, Anders W (FR), Åke B (FR), Roger och Toukko (Vän till AA). Ja, vi behöver fler deltagare … både jag och Anders roterar ut i sommar.

Jag kom med för fyra år sedan, genom att anmäla mitt intresse till min hemmagrupp och sen vidare, tills jag fick skriva ett litet brev till Nomineringskommittén och blev antagen.

Innan dess har jag bl.a varit ordförande i krets 3 och hållit på med offentlig information genom SISSAA. Att vara med i FRIK har varit väldigt lärorikt och roligt. 

Det bästa är att få vara med och förmedla kontakt mellan uppdragsgivare och SI-kommittéer. Många uppdrag fixar kommittéerna själva, men en del uppdrag och förfrågningar kommer från Servicekontoret till vår mailkorg (info@aa.se).

Det kan vara t ex journalister som vill göra reportage om alkoholism, studenter som skriver uppsats, olika företag som vill ha någon som kommer dit och kör bildspelet.

Jag har även uppskattat att få vara med och anordna SI-seminarium varje år, där kommittéer från hela Sverige träffas över en helg och utbyter erfarenheter.

FRIK tillhandahåller också material till de som står och informerar på mässor, Socialchefsdagarna, Seniordagarna, m.m

Naturligtvis blev det lite stiltje under pandemin, men tack vare Zoom kunde både olika informationstillfällen och även seminarium hållas trots allt.

Jag har även fått vara med på Landsmöten och berätta om hur man bildar en informationskommitté.

Att göra service inom AA innebär så mycket för mig. Att få lära känna nya människor över hela Sverige, att bit för bit lära mig hur AA:s struktur ser ut, att lära mig nya saker och samtidigt få behålla min nykterhet. Win-win!

Till dig som har funderat på att göra service på något sätt: Vänta inte på att bli tillfrågad, anmäl dig själv! Det du är osäker på kommer du att få hjälp med. 

För vi hjälper varandra i AA. Det är det som är det fina.

/ Danielle

Förtroenderådets Nomineringskommitté (FRNK) publicerar en serie personliga berättelser med olika medlemmars erfarenhet av resan att tjäna och ta ansvar för AA i central service.