Sex fantastiska böcker till fantastiska priser! Köp nu.
Dela med dig av din berättelse. Den kan hjälpa någon.

Jag behövde bli en bättre människa…

Innan jag kom till AA var allt en kamp. Jag ville få som jag ville. Jag ville ha en karriär. Jag ville ha fantastiska relationer. Jag ville att alla skulle tycka om mig. Jag ville vara perfekt. Jag ville vara bäst. Jag ville ha allt, men det kändes som att inget hände och jag fick aldrig som jag ville. Jag var fast. Men jag hade ingen som helst lust att ändra på mig heller.

Nu är livet annorlunda. Jag är fortfarande samma människa som innan jag kom till AA, fast lite bättre och dessutom helt nykter. Allt som krävdes var lite villighet.

Innan jag kom till AA såg allt ganska perfekt ut

Jag hade lägenhet mitt i stan, pluggade och jobbade med roliga saker och jag fick dessutom alltid ligga. Livet var perfekt, förutom att jag mådde skit innerst inne. Någonting var fel, men jag visste inte vad. Jag började strunta i att göra det jag älskar –jobba och plugga hårt och träffa mina riktiga vänner (jag hade ju så många andra att festa med hela tiden). Jag började försova mig och duschade alltid ordentligt varje morgon, eftersom jag var rädd att lukta illa. Jag kunde inte koncentrera mig och mina tankar och min ångest höll på att ta död på mig. Jag ville dö.

Det som fick mig att vakna upp och till slut tog mig till AA var att jag började svika mina vänner. De kunde inte längre lita på mig. Jag och en kompis hade bokat en resa tillsammans. Problemet var bara att dagen innan vi skulle flyga skulle jag bara dricka en öl. Det slutade med att jag blev skitfull, tog droger och drog hem en snubbe som jag lät behandla mig som skit innan jag till slut somnade på mobilen en timma innan jag skulle stiga upp. 

Jag bad en kompis ta mig till ett möte

Jag ringde till en kompis som jag visste hade blivit nykter med hjälp av AA och bad henne ta mig till ett möte. Nu har det gått över ett halvår sedan jag gick på mitt första AA-möte, och jag har inte druckit sedan dess. Jag varken vill, kan eller behöver det. Jag mår så mycket bättre utan alkohol. I dag har min vän förlåtit mig för att jag missade det där flyget. Och det var tack vare AA som jag lyckades samla mod och styrka och våga erkänna mina fel och våga titta henne i ögonen igen och be om ursäkt för allt jag gjort. I dag är jag en vän som mina vänner kan lita på. 

I början var jag rädd för AA

Jag trodde att det skulle förändra mig och mitt liv totalt. Jag trodde att jag skulle bli någon annan. Jag trodde att mitt roliga liv var över och att jag skulle behöva göra slut med mina vänner. Men så har det inte blivit; tack vare AA:s Tolv steg har jag lärt känna mig själv. Jag förstår mina känslor. Mitt liv har blivit enklare. Jag behöver inte längre ligga vaken om nätterna med ångest. Jag behöver inte kämpa. Jag vet att allt kommer att bli bra och att livet kommer att ge mig vad jag behöver och vill. Jag är en gladare människa nu. Jag vill inte bara dö och slippa tänka på allt och framtiden. Jag kan leva här och nu! Life is good!

Jessica, 26 år