Dela med dig av din berättelse. Den kan hjälpa någon.
Sex fantastiska böcker till fantastiska priser! Köp nu.

Jag var fängslad. Nu är jag fri.

Jag är uppvuxen i en familj med dysfunktion och alkoholmissbruk. Jag kände mig begränsad i att prata. Jag var tidigt fängslad och införstådd med att det som sker innanför familjens fyra väggar aldrig någonsin fick komma ut till någon. Jag var som bunden, jag var rädd jag trodde inte att jag klarade någonting och jag visste inte vem jag var. Jag va som ett bågskytte papper med hål i och hålen blev bara större och mer förvirrande. 

Jag fick nog

Men så en dag orkade jag inte hålla hemligheten kvar inom mig längre. Jag hade fått nog, så jag slet mig loss från kedjorna och berättade för en annan människa. 2016, flera år senare, så hittade jag till Al-Anon som blev min nya extra familj. Jag var rädd och obekväm i början för jag hade lärt mig att inte lita på någon, men idag är det en trygg och viktig plats för mig, där jag får prata om det som jag behöver och jag får lyssna på andra som har liknande erfarenheter och det är en gåva. 

Jag började prata

Jag gick från den tysta till den som började prata och skratta och började identifiera känslor och som framför allt fick vetskapen om att jag inte var ensam om att ha det så. 

Om du är nykter kan vi prata

Idag har jag en relation till min förälder som jag inte trodde var möjlig förut. Idag hörs vi varje dag med en kärleksfull gräns som lyder: om du är nykter så kan vi prata och ha kontakt,om inte får vi höras en annan dag.

Idag är jag fri, idag har jag en högre kraft som bär mig när jag själv inte orkar gå och som vägleder mig i beslut och hjälper mig att släppa taget om det som jag inte kan förändra.

/Anonym medlem