Större text

TELEFONJOUR: 08-720 38 42

SWECYPAA

SWECYPAA grundades i syfte att tillhandahålla en plats för unga att tillsammans fira sin nykterhet i AA och för att den unga nykomlingen ska kunna identifiera sig som alkoholist i tidig ålder. 

Om du inte bara vill vara nykter utan även ha ett fantastiskt liv så kom till SWECYPAA ! Läs mer på www.swecypaa.se

Betoningen ligger på att visa hur unga människor kan få en kontinuerlig nykterhet, samt vara en viktig del av AA som helhet. Viktigt att tillägga är att SWECYPAA-konventen är öppna för alla som lider av alkoholism; vi söker ingen separation från någon del av AA och vi välkomnar deltagande från alla AA-medlemmar. Antalet unga människor som lider av alkoholism och som vänder sig till AA för att få hjälp ökar i Sverige och SWECYPAA är och kommer alltid att förbli fast beslutna om att föra AA:s budskap om tillfrisknande vidare till alkoholister i alla åldrar. Det årliga SWECYPAA-konventet ger AA-medlemmar från Sverige och världen möjlighet att delta i ett firande av sin nykterhet genom att dela sina erfarenheter, sin styrka och sina förhoppningar med andra AA-medlemmar som deltar på konventet. De kommer att återvända till sina hemmagrupper och vara bättre förberedda för att ge och delta i alla delar av AA.

År 2010 hölls för första gången någonsin ett europiskt konvent i Stockholm, Sverige, där AA-medlemmar från hela Europa och övriga världen deltog. Sedan dess har det arrangerats konvent årligen i länder såsom Irland, Danmark, Malta, Tjeckien och Italien. Samtliga YPAA-konvent i Europa har haft svensk representation på plats och många svenska medlemmar deltar på ICYPAA som är det största internationella YPAA-konventet. ICYPAA har alltid hållits i USA men krafter arbetar för att ta det till Europa i framtiden. AA-medlemmar från hela Europa och övriga världen deltar regelbundet på YPAA-konvent och dessa är för många en återträff med den internationella familjen.

Några röster från tidigare konvent:

- Jag åkte till mitt första konvent i hopp om att kanske kunna skapa några nya, fina vänskapsrelationer. I bilen på väg hem insåg jag att jag inte bara fått nya vänner – utan en familj!

- Under de senaste 8 månaderna har jag fått äran att lära känna några av de mest fantastiska människor! Så mycket kärlek, omtanke och värme som visats mig de senaste månaderna har jag nog inte ens sammantaget upplevt under hela mitt liv. Jag sörjer dock inte längre över hur det varit. Jag är bara enormt tacksam över hur det är nu. Ni är stjärnorna som hjälper mig hitta hem, fyren i stormen och näringen som får mig att växa. Ni är min familj och jag älskar varenda en av er ❤